Autor: Kaubandus.ee • 8. detsember 2022

Eesti teadlased loovad tulevikutoidu jaoks ainulaadset lõhearoomi

Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK) pälvis tunnustatud rahvusvaheliselt fondilt veerand miljoni euro suuruse rahastuse, et luua maailmas ainulaadset ja autentset lõhearoomi, tänu millele saab toota jätkusuutlikke ja maitsvaid mereande taimsetest toorainetest.

Kliima soojenemine ja maailma rahvastiku jätkuv kasv muudavad mereannid iga aastaga üha defitsiitsemaks toidukaubaks. Juba täna tuuakse Euroopa Liitu kolm korda rohkem mereande mujalt sisse, kui neid siin toota suudetakse. Erinevate prognooside järgi kasvab 2030. aastaks mereandide nõudlus maailmas 10-20 protsenti, mida tootjad ise enam rahuldada ei suuda ja toidulaudadelt jääb puudu kümneid miljoneid tonne mereande aastas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700