Autor: Kaubandus.ee • 6. veebruar 2023

Eesti inimesed on sügisega võrreldes veelgi rohkem oma kulutusi piiranud

Citadele panga tellitud küsitluse tulemuste järgi on suur osa Eesti inimestest pidanud elu kallinemise tõttu piirama oma kulutusi. Kõige rohkem, ehk pooled inimestest, on loobunud väljas söömisest või toidu koju tellimisest, üle kolmandiku on piiranud kulutusi meelelahutusele, uute riiete ja jalatsite ostmisele ning elektri tarbimisele.
Foto: Andres Haabu

„Küsisime sama küsimust, et milliseid kulutusi on inimesed pidanud piirama, ka sügisel ja tulemused näitavad, et vahepealse ajaga on igas kategoorias juurde tekkinud inimesi, kes on pidanud oma kulusid kokku tõmbama,“ märkis Citadele panga Eesti filiaali jaepanganduse juht Marina Hakiainen. „Näiteks, kui praegu ütlesid pooled ehk 50 protsenti inimestest, et on piiranud restoranis käimist ja toidu koju tellimist, siis oktoobris oli selliste inimeste arv veel 45 protsendi juures.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700