Autor: Kaubandus.ee • 7. veebruar 2023

Tarbija vajab turvalisi makselahenduste valikuid ja kiiret tarnet

Inflatsioon mõjutab 2023. aastal kogu kaubandussektori tegevust, kuid prognooside kohaselt aitab globaalse jaemüügi nominaalkasv varjata reaalkasvu aeglustumist. Jaemüügi stabiilsuse tagamine sõltub suuresti e-kaubanduse trendidega arvestamisest, sest möödunud kriisiaastad on muutnud tarbijad järjest enam digi-lembeliseks, selgitab SEB Kaupmeeste Makselahenduste ärijuht Karl Oskar Haak.
SEB Kaupmeeste Makselahenduste ärijuht Karl Oskar Haak

„Euroopa Komisjoni 2021. aasta e-kaubanduse aruande järgi kasutab 73% liikmesriikide elanikest e-kaubandust ning selle osatähtsus on kasvanud eriti viimase kahe aasta jooksul. Forbesi andmetel suureneb e-kaubanduses iga-aastaselt eriti just mobiili- ja digimaksete osakaal, mis on eMarketeri uuringute põhiselt alates 2015. aastast kasvanud ligikaudu 20%. Kuna tehnoloogiad ja e-süsteemide algoritmid on pidevas arengus, soosides tarbijakäitumise muutust ning ostuotsuste tegemist just veebis, siis on oodata, et ettevõtete kasv toimub edaspidi eelkõige e-kaubanduse mahtude kasvu ja arendamise kaudu,“ selgitas Haak prognoose.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700