Autor: Kaubandus.ee • 26. aprill 2023

Iga kuues kaardimakse tehakse nutitelefoni või -kellaga

Eesti pangad on välja andnud ligikaudu 2 miljonit pangakaarti ja neid kasutavad Eesti elanikud peamiselt ostude tegemiseks, kuid regulaarselt võetakse pangaautomaatidest ja müügikohtadest välja ka arvestatav kogus sularaha.
Pangaautomaatidest võeti I kvartalis sularaha välja keskmiselt 184 eurot kuus.
Foto: LIIS TREIMANN

Keskmine Eesti elanik kulutas I kvartalis Eesti ja välismaa müügikohtades pangakaardiga tasudes kuus umbes 416 euro eest, lisaks 95 eurot e-poodides. Sularaha võeti välja elaniku kohta keskmiselt 184 eurot kuus ja sularaha pandi pangaautomaadi kaudu oma kontole keskmiselt 88 eurot kuus. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes võetakse sularaha elaniku kohta kuus välja 13 euro võrra vähem, müügikohtades maksti seevastu 67 euro võrra rohkem, teatab Eesti Pank.

Kaubandus.ee toetajad:
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700