Autor: Kaubandus.ee • 23. mai 2023

E-poodide aegunud tarkvara seab klientide andmed ohtu

Vähemalt sadakond e-poodi Eestis kasutab endiselt aegunud Magento tarkvara, pannes seeläbi klientide andmed reaalsesse ohtu.
CERT-EE juht Tõnu Tammer.
Foto: LIIS TREIMANN

Möödunud aasta oktoobris tuvastas CERT-EE ehk RIA intsidentide käsitlemise osakond mõnisada e-poodi, mis kasutasid aegunud versiooni Magento platvormist ja olid seetõttu haavatavad ühe konkreetse turvanõrkuse tõttu. Soovitust tarkvara uuendada järgisid paljud neist, kuid aegunud Magento tarkvara kasutavaid e-poode on jätkuvalt vähemalt sadakond.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700