Autor: Indrek Alliksaar, KPMG audititeenuste juht • 20. september 2023

KPMG: Ehitusmaterjalide müüjate müügitulu langus on hea aeg efektiivsuse kasvatamiseks

Ehitusmaterjalide müüjate puhaskasumi marginaal püsib ilmselt 2022. aastaga võrreldes samal tasemel ja oleneb eeskätt firmade peenhäälestuse täpsusest, ütles KPMG audititeenuste juht Indrek Alliksaar.
KPMG Partner ja audititeenuste juht Indrek Alliksaar
Foto: Raul Mee

Ehitusmaterjali müüjate müügitulu kasvas 2022. aastal 11%. Kuna tulud kasvasid aeglasemalt, kui materjalide hinnad, siis kahanes ettevõtete koondkasum 6%. Keskmisest suurem kasumlikkuse langus tabas tööstusharu puidu müügiga seotud allsegmente. Sektori käiberentaablus langes 2021. aastaga võrreldes ühe protsendipunkti võrra 6%-le.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700