Autor: Sigrid Hiis • 24. november 2023

Jaapan ja Ameerika Ühendriigid on eksportturgudena kui öö ja päev

Milliseid väljakutseid ja võimalusi pakuvad ekspordiks Jaapan ja Ameerika Ühendriigid? Oma kogemuslugusid jagavad Siim Nellis Huumist ning Vallo Visnapuu ja Raavo Kullamaa Dipperfoxist.
Välisministeeriumis toimunud kaubandusseminaril jagasid oma ekspordi kogemuslugusid Vallo Visnapuu ning Raavo Kullamaa Dipperfoxist ja Siim Nellis Huumist. Foto: Välisministeerium.

Uuele välisturule sisenemise peamised väljakutsed jagab elektrikeriseid, juhtpulte ja puuküttega saunakeriseid tootva Huumi asutaja Siim Nellis kolmeks: logistilised, kultuurilised ning reeglite, normatiivide ja seadusandluspõhised. „Ma ütleks, et reeglite olemasolu ise ei ole üldse halb, aga tihti ei tea me reeglist midagi enne, kui on juba hilja,“ räägib Nellis. „Veel enne kui hakkad konkreetsel välisturul kontakte otsima, vaata üle kohalik legislatsioon. See on alati esimene samm. Mitte ühtegi muud liigutust ei ole mõtet enne teha või kellegagi enne rääkida, kui sul pole paberid korras.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700