Autor: Kaubandus.ee • 29. november 2023

Tarbimine taastub järgmisel aastal visalt

Jaemüügi maht on Eestis stabiliseerunud. Kümne kuu kokkuvõttes on inimesed poodides kulutanud sama palju eurosid kui aasta tagasi sama ajaga.
Tarbimine on vähenenud, kuna inimeste ostujõud on madal ja ebakindlus suur.
Foto: Raul Mee

Kümne kuu kokkuvõttes on inimesed poodides kulutanud sama palju eurosid kui aasta tagasi sama ajaga. "Kuna hinnad on tõusnud, oleme sama raha eest saanud 8 protsenti vähem kaupa. Ühe inimese kohta on kulutused aga kahanenud nii eurodes kui ka mahult, kuna eelmise aastaga võrreldes on Eestis rohkem nii elanikke kui ka turiste," kirjutab Swedbaki vanemökonomist Liis Elmik.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700