Autor: Kaubandus.ee • 14. detsember 2023

Uuring: kui palju raha kavatsevad Eesti inimesed tänavu jõulukingituste peale kulutada?

Uuringust selgub, et suurem osa inimesi plaanib kingitusi osta 101-200 euro eest. Lisaks nähtub uuringust, et sissetulekute kasvuga ei tõuse kingitustele kulutatav summa.
Uuring näitab, et kui inimene teenib üle 1000 euro, siis kulutatakse kingitustele tõenäoliselt 101-200 eurot ning alla 1000 euro teenivate inimeste puhul jääb see summa 51-100 euro vahemikku. Foto: Pexels.com

Citadele tellitud uuringust selgub, et tänavu plaanib jõulukingituste koguväärtuse alla 50 euro jätta 12% uuringule vastanutest. Veerand vastanutest plaanib jõulukingitustele kulutada 51-100 eurot. Kolmandik vastanutest plaanib jõulukingitustele kulutada 101-200 euro vahemikku jääva rahasumma. Sellest järgmisesse ehk 201-300 euro vahemikku plaanib enda kingitustele minevate kulutustega jääda viiendik vastajatest. 301-400 eurot plaanib kulutada 7% ning üle 400 euro piiri plaanib minna 5% vastanutest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700