Autor: Maarit Eerme • 16. veebruar 2024

Liit: Aasta algus on olnud üsna nutune, kuid leevendus tuleb aprillis

Selgelt on näha, et inimesed on oma kulutused kokku tõmmanud ja ei saa enam puhkust spaas või õhtusööki restoranis nii sageli lubada kui varem, rääkis Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuht Killu Maidla ning lisas, et sektoris jagub veel teisi väljakutseid ja rõõme.
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu tegevjuht Killu Maidla on veendunud, et Eesti turism taastub ja ka selles, et Eesti köögikunst on praegu suure arenguhüppe alguses
Foto: Krõõt Tarkmeel

Maidla sõnul oli 2023. aasta ilmselt sektorile parem, kui seda oli eelmine. „Samas taastumine on olnud oodatust palju aeglasem – koroonaeelsest välisturistide ööbimisest on ikka veel ca kolmandik puudu ja see mõjutab sektorit oluliselt,“ ütles Maidla. Ta lisas, et kohalike elanike ööbimised on suurusjärk suuremad, kuid aasta teine pool näitas selgelt, et inimesed on oma kulutusi kokku tõmmanud ja ei saa endale puhkust spaas või õhtusööki restoranis lubada nii sageli kui varem. Seevastu on Maidla sõnul ettevõtete kulud viimastel aastatel hüppeliselt kasvanud, eks seda peegeldavad ka restoranide hinnad. „Selle aasta algus on olnud aga üsna nutune – jaanuar on alati olnud väga vaikne kuu, aga sel aastal on see erakordselt tasane.“ Maidla ütles, et inimesi koondatud ei ole, küll aga on vähendatud töötunde, kus võimalik – tööd on lihtsalt nii vähe.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757