Autor: Kaubandus.ee • 12. aprill 2024

Eestis on üle kahe korra rohkem e-poode kui Lätis

Balti riikides on kokku ligi 25 000 e-poodi – Leedus ligi 11 000, Eestis üle 9400 ja Lätis suurusjärgus 4400. Kui võrrelda suhtena elanike arvu, siis kerkib Eesti etteotsa nii ettevõtete koguhulgalt kui ka e-poodide ja pakiautomaatide arvult.
Enim kasutavad Baltimaade e-poodide kliendid Omniva pakiautomaate.
Foto: Liis Treimann

“Võiks järeldada, et Eestis on kõige tihedam konkurents ning kõige vähem tarbijad, kuid e-ostlemise võimaluste valik ja aktiivsus hoiab siiski Eestit ka e-kaubanduse käibes juhtkohal,” märkis Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät. Eelmisel aastal tellisid eestlased ettevõtetest pakiautomaatidesse 14,3 miljonit pakki, mis oli 15,5% rohkem kui aasta varem. Sel aastal jõuab Eestis pakiautomaatide arv juba üle tuhande.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757