• 31.12.12, 09:48
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kaardimaksetasud peavad vähenema

Probleemiks ei ole kaardimaksetasud vaid teenustasude suurus tervikuna leiab Eesti Kaupmeeste Liidu tegevjuht Marika Merilai.
Euroopa Komisjonis ja europarlamendis on päevakorras kaardi-, interneti- ja mobiilimaksete küsimused. Nii Eesti Kaupmeeste Liit kui ka Euroopa kaubandusorganisatsioonide ühendus EuroCommerce peavad eri makseviiside arengu küsimusi väga oluliseks.
Eesmärgiks on viia ellu regulatsioonid, et vähendada mitmepoolsete vahendustasude (MIF) ehk pankadevaheliste vahendustasude määrasid juba 2013 keskel. Pankadevahelised vahendustasud moodustavad Euroopas keskmiselt 80% kaartide aktsepteerimise tasudest. Väiksema osa moodustavad töötlemis- ja süsteemitasud, mis on kaardiliigiti erinev.
Kaardimaksete mitmepoolsed vahendustasude läbipaistvus tähendab seda, et vahendustasude kujunemise alused ja reeglid peavad olema kokku lepitud ja ühtsed. Samas on maksete valdkonnas vaja astuda samme, mis aitavad kaasa maksete turu integreerituse ja läbipaistvuse suurendamisele. Samuti peetakse vajalikuks konkurentsi suurendamist, uute makseviiside turuletulekut ning turvalisuse ja kasutajasõbralikkuse tagamist.
Eeldatavasti aitavad edasised regulatsioonid saavutada kaupmeeste kaardimaksete teenustasude määrade alanemist.

Seotud lood

Blogid
  • 20.12.12, 08:53
Kaardimaksetasu alandamine lööb tarbijat
Euroopa Parlament nõuab kaardimaksete reguleerimist ja maksetega seotud kulude vähendamist. Euroopa Komisjon ongi teatanud kavatsustest asuda regulatsioone välja töötama, kirjutab Euroopa majandus- ja sotsiaalkomitee tööstusreformide alase konsultatiivkomisjoni liige Enrique Calvet.
  • ST
Sisuturundus
  • 15.10.24, 16:14
Advendikalender: kuidas sai lastele loodud kingikogumikust kõigile mõeldud hitt-toode
Advendikalendrid olid eelmisel sajandil peamiselt lastele turustatud viletsavõitu šokolaadiga kommikarbid, mille aknaid avati igal jõulueelsel päeval, lootuses leida kartongi tagant midagi erilist. Ehk oled tähele pannud, et advendikalendrite valik on poelettidel aga igal aastal järjest mitmekesisemaks muutunud. Oma minikingikogumikega on tulnud turule nii mänguasjatootjad, sokikaupmehed, küünlavalmistajad kui ka ilubrändid.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele