Autor: Ansi Arumeel • 12. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ise tehtud, hästi tehtud

Eestlastele meeldib end ise teenindada. Suur osa klientidelt kõrge hinnangu saanud ettevõtetest pakub klientidele eelkõige häid iseteenindusvõimalusi, kirjutab Omniva juhatuse liige Ansi Arumeel.

Eestis on üks pakiautomaadi lahter iga 55 elaniku kohta. Selle näitajaga hoiame maailmas kindlat esikohta. Teistes riikides, kus pakiautomaadid samuti levinud on – näiteks Poolas ja Saksamaal –, on üks pakiautomaadi lahter keskmiselt 200 elaniku kohta.

Järjest enam inimesi kasutab võimalust sooritada sisseostud  interneti vahendusel. Juba praegu ostavad eestimaalased välismaistest e-kauplustest pea sama palju kaupu kui kodumaalt.

E-kaubandus õitseb. Prognoosin, et juba lähitulevikus ostetakse valdav osa kaubast suurtest välismaistest e-poodidest, mis suudavad pakkuda suuremat kaubavalikut ja paremaid hindu. Kindlasti liigub järjest rohkem teenuseid  e-kanalitesse – ka meil Eestis on võimalik sooritada igapäevased toidukaupade ostud arvuti tagant lahkumata.

Selline tarbijakäitumise muutumine sunnib logistikaettevõtteid kiiresti arenema. Rahvusvahelisest meediast saame lugeda uudiseid pakke laiali kandvatest droonidest, parklates seisvate autode pakiruumidesse tarnitavatest saadetistest ning pakkidest, mis viiakse kokkuleppel kliendiga kas naabrile, kohalikku kauplusesse või mõnda teise kliendi valitud kohta. Kui e-kaubanduse kiire areng jätkub praeguses tempos, võivad pakiautomaadid liikuda Eestis igasse külla ja kvartalisse.

 

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700