Autor: Kuldar Kullasepp • 14. mai 2024

Eraisikult eraisikule müük: millal saab sellest äri ja kuidas pettustest hoiduda

66% regulaarsetest e-ostlejatest kasutab uuringu järgi inimeselt inimesele ostu-müügiplatvorme.
Foto: Panthermedia/Scanpix
Millal muutub eraisikult eraisikule müük äriks, mil tuleb tulud deklareerida ja millised ohud varitsevad nii müüjat kui ostjat, arutatakse värskes Äripäeva raadio saates “E-kaubanduse areng ja tulevik”.

Selleks oleme saatesse kutsunud maksu- ja tolliameti tulumaksu osakonna juhataja Madis Laasi ja Põhja prefektuuri Ida-Harju jaoskonna menetlustalituse juhi Inna Toateri.

Nad avavad eraisikult eraisikule müügiga seotud tagamaid, jagavad, mis on neil erilise jälgimise all ja kuidas pettusi vältida. Juttu tuleb ka sellest, kui palju jääb riigil pettuste tõttu tulu saamata, kui palju inimestelt siiski raha välja petetakse ja mis on levinumad skeemid, millest hoiduda.

Samuti jagab maksu- ja tolliamet eraisikutele soovitusi, kuidas on kõige lihtsam tulu deklareerida.

Saadet juhib Kuldar Kullasepp.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757