Tänavu 100. tegevusaastat tähistav Rentokil on üle maailma tuntud kahjutõrjeettevõte, millel on ligi 100 000 töötajat enam kui 80 riigis. Eestis on Rentokil aidanud toitlustus- ja majutusasutustel ning catering-firmadel korda luua ja hoida juba üle 20 aasta.

- Tänavu 100. tegevusaastat tähistav Rentokil on üle maailma tuntud kahjutõrjeettevõte, millel on ligi 100 000 töötajat enam kui 80 riigis. Foto: Rentokil
Eestis on
Rentokil saavutanud turuliidri positsiooni tänu operatiivsusele ja töötajate kõrgele professionaalsusele. „Tegutseme üle Eesti, nii mandril kui ka saartel. Oleme võtnud eesmärgiks, et meie teenus oleks lisaks efektiivsusele võimalikult kiirelt kättesaadav – nii kui keegi märkab restoraniköögis või hotellitoas prussakat, lutikat või hiirt, oleme koheselt valmis reageerima,” tutvustab Rentokil OÜ tegevjuht, juhatuse liige
Toomas Trei.Ettevõtte tehnikutest on enamusel kõrgeim ehk 5. kutsetase, nad läbivad pidevalt koolitusi ning on kursis viimaste kahjuritõrjetehnoloogiatega. Kuna Rentokili emafirmal on Inglismaal oma katselabor, võib olla kindel, et Rentokili tehnoloogia on innovaatiline ja maailmatasemel.
Kui suur on kahjurite probleem Eestis?
Trei tõdeb, et paraku on viimase 10 aasta jooksul suurenenud lutikate arv kogu maailmas, sealhulgas ka Eestis. „Esimeseks sihtkohaks on neil muidugi hotellid, mida külastavad turistid üle maailma. Lutikad suudavad peituda kottidesse, kohvritesse ning riiete vahele ja inimesed ei suuda neid enamasti palja silmaga märgata.
Majutusasutuste administraatorid peavad olema valmis, kui rahulolematu klient näiteks keset ööd lutikate üle kurdab. Rentokil pakub teenust, et viime näiteks 10% tubades läbi regulaarseid kontrolle, paigaldame lutikate monitore ning otsime ka nii-öelda käsitsi elusaid ja surnud lutikaid, nende mune ning kestasid. Leides ükskõik milliseid jälgi lutikate elutegevusest, on soovitatav koheselt tõrjega alustada.”

- Restoranidel, kohvikutel ning cateringidel on enamasti probleemiks prussakad ning närilised. Foto: Rentokil
Aina enam on Trei sõnul sagenenud ka pettused, kus majutusasutustes teeseldakse valuraha saamiseks lutikatelt hammustada saamist ning ähvardatakse laimukampaaniaga. „Sel juhul tasub pöörduda samuti meie poole, sest aitame läbi viia objektiivse ekspertiisi. Pean tunnistama, et enamike selliste kaebamiste puhul ongi olnud vastused negatiivsed.”
Restoranidel, kohvikutel ning cateringidel on enamasti probleemiks prussakad ning närilised – nii hiired kui ka rotid. „Toitlustusasutustel peab olema pidev valmisolek nii putukate kui ka näriliste osas, kes jahedamate ilmadega tulevad siseruumidesse sooja ja süüa otsima. Nende kaitseks saame panna samuti monitorid nii hoovile kui ka köökidesse ja ladudesse, teha tõrjet ning regulaarset kontrolli. Eestis on üldiselt olukord toitu käitlevates ettevõtetes kena, kuid ettevaatlikkus on oluline,” räägib Rentokili juht.

- Toitlustusasutustel peab olema pidev valmisolek nii putukate kui ka näriliste osas, kes jahedamate ilmadega tulevad siseruumidesse sooja ja süüa otsima. Foto: Rentokil
Ta toob välja veel ühe murekoha kärbeste näol. Suviti on Eesti kohvikutel ning majutusasutustel kärbestega suur probleem, aga ka selleks on olema lahendus elektrooniliste putukapüüdjate näol, mida välismaal väga aktiivselt kasutatakse. Iga kliendist hooliv ettevõtja võiks sellise soetada – need ei maksa eriti palju, ent annavad palju juurde nii hügieenile kui ka külastajate mugavusele.
Kindlasti tasub nii hotelli vastuvõttude kui ka tiheda külastavusega restoranide ja baaride puhul mõelda väga tõhusale VIRUSKILLER™ õhupuhastile, mis puhastab õhu ühe läbimiskorraga, hävitades 99,9999% õhu kaudu levivad viirused ja bakterid. Seade tõmbab endasse õhku puhastamiseks madalamalt ja annab värsket õhku just sinna, kus inimesed reaalselt asuvad. See loob püsiva õhuvoolu, mis tõmbab pidevalt saastunud õhu hingamispiirkonnast ära ja asendab selle värskega. Tegemist on erakordselt vaikselt töötava seadmega.
Kas teadsid?
* Soodsatel tingimustel, kui puuduvad looduslikud vaenlased ning toidulaud on kaetud, saab vaid ühest hiirepaarist aasta jooksul kuni 3400 hiirt ja ühest rotipaarist 2300 rotti.
* Prussaka munad küpsevad toatemperatuuril kolm nädalat ja ühel prussakal on korraga 28-40 järeltulijat.
* Lutikamuna valmib 10 päevaga ning korralik lutikatõrje vajab kolme 10-päevase intervalliga tõrjet.
* Lutikaid ja muid putukaid saab elimineerida kuuma auru tehnoloogiaga, millega töödeldakse nii madratsid, diivanid, voodialused, põrandaliistud kui ka pildiraamid.
* Kuna Euroopa Liidu keskkonnanõuded on väga ranged, muutuvad kahjurite ja näriliste tõrjeks kasutatavad vahendid iga aastaga lahjemaks ning nende kasutusintervallid seega sagedasemaks.
Rentokil asutati 1925. aastal Inglismaal, ettevõtte Eesti filiaal sai Rentokili nime all alguse aastal 2007 kahe konkureeriva ettevõtte ühinemisel. Rentokil on turuliider nii Ühendkuningriikides, Hispaanias, Portugalis kui ka Eestis, hiljuti omandati valdkonna USA turuliider. Eesti Rentokilis töötab 17 inimest, mis teeb ettevõttest oma valdkonna suurima.
Rentokil OÜ - Türi 3/1, Tallinn, telefon 644 7789 / 650 1860, e-post:
[email protected]
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!