Autor: Kaubandus.ee • 9. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nestlé sattus naiskonverentsil mehise juhtkonna pärast kriitika alla

Maailma suurima toituainete tootja Nestlé tegevjuht Peter Brabeck sattus naiste pahameele alla, kui ta teatas Prantsusmaa naistekonverentsil, et firma juhtkonnas pole ühtegi naist.

Brabeck pidas ettekande naistefoorumil, mille eesmärk on edendada naiste visiooni majanduses ja ühiskonnas. Tema kõne tervitas naiste tõusvat mõju, sest nende mõtteviis sobib hästi uute ühiskonna- ja ärinõuetega nagu madalam hierarhia, kirjutas Financial Times.

Kui Brabeck teatas, et üksi naine ei ole veel piisavalt edukas, et juhatusega liituda, kostis peamiselt naistes koosnevast publikust vilekoor. Samas on firma klientidest enamik naised.

Nestlé'l on kaks naissoost liiget nõukogus. "Ma ei arva, et me oleksime kahekeelsed, meil on naised juba pikka aega nõukogus olnud," ütles ta. On oluline luua keskkond, kus naised saaksid kasutada võimalusi oma karjääri edendamiseks.

Terava kontrastina eelnenud pahameelele, tervitas publik soojalt Renault`i ja Nissani tegevjuhti Carlos Ghosnit.

Ghosn, kes on kolme tüdruku ja ühe poisi isa, ütles, et ta ei suuda taluda mõtet, et ükski tema tütardest ei saaks mingit võimalust kasutada, sest ta on naine.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070