Autor: Kaubandus.ee • 14. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Presidendiga lähevad Soome Luman, Neivelt, Liive, Seli, Kaldoja jt

Täna sõitis president Toomas Hendrik Ilves ja pr Evelin Ilves Eesti laevastiku lipulaeval Admiral Pitka riigivisiidile Soome Vabariiki, teatas Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

Neid saadab visiidil kõrgetasemeline äridelegatsioon, kuhu kuulub 29 ettevõtjat ning seda juhib Kaubanduskoja juhatuse esimees Toomas Luman.

Visiidi raames külastatakse ka Soome ettevõtteid. Helsingis käiakse laevaehitusettevõttes Åker Yards, kus muuhulgas tutvutakse ka uue reisilaevaga Star. Neljapäeval, 15. märtsil veedetakse päev Oulus, kus külastatakse kohalikku Technopoli ning ühte seal tegutsevat ettevõtet. Samuti tutvutakse ettevõttega PKC Group, kus 10%-line osalus kuulub ASle Harju Elekter, mille emaettevõtte Harju KEK ASi nõukogu esimees Lembit Kirsme on ka äridelegatsiooni liige.

President Ilves ja pr Evelin Ilves koos äridelegatsiooniga saabuvad riigivisiidilt tagasi Eestisse reedel, 16. märtsil.

Huvi riigivisiidi vastu on nii Eesti kui ka Soome ettevõtjate hulgas väga suur. Soome poolel on äridelegatsiooniga kohtumas üle 40 ettevõtte esindaja.

Äridelegatsiooni kuuluvad: Toomas Luman (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda), Raivo Kütt (Amserv Grupi AS), Tiit Sarapuu (Dentes AS), Sandor Liive (Eesti Energia AS), Jüri Ehasalu (Eesti Post AS), Sami Seppänen (Elisa Eesti AS), Andres Vainola (Empower EEE AS), Valdar Liive (Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Esindaja Soomes), Neinar Seli (Estiko-Plastar AS, Wermo AS), Indrek Neivelt (Eesti Arengufond), Anne Samlik (Estravel AS), Rain Tamm (GILD Financial Advisory Services AS), Vladimir Oberšneider (Glaskek AS), Lembit Kirsme (Harju KEK AS), Alar Maarend (Husqvarna Eesti OÜ), Arvo Kivikas (Ilves-Extra AS), Aare Tark (Advokaadibüroo Tark Co), Ülo Pärnits (Mainor AS), Ilmar Petersen (Narva Elektrijaamad AS), Tõnis Palts (Pambos Holdings OÜ), Kalev Kõnn (Paroc AS), Vambola Juurmann (Ramirent AS), Tiit Vapper (Reaalsüsteemid AS), Väino Kaldoja (Silberauto AS), Leena Laitinen (Prisma Peremarket AS), Aku Sorainen (Advokaadibüroo Sorainen Law Offices), Priit Tamm (Standard AS), Alar Tamming (Tavid AS), Peeter Vilipuu (Teede REV-2 AS), Aivar Reivik (Volta AS).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700