Autor: Kaubandus.ee • 7. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõudepesumasinad võivad ise süttida

Rootsis tehnilise vea tõttu süttinud nõudepesumasinaid on müüdud ka meil ning seetõttu kontrollitakse üle kõik 86 Eestis müüdud sama tüüpi köögimasinat, kirjutas postimees.ee.

Eestis on praeguste andmete järgi veaga masinaid müüdud 86, enamik neist Tallinnas, kuid mõned ka Tartus, Valgamaal ja Saaremaal. Eestisse müüki jõudnud mudelitest on viga avastatud kolmel – Zanussi ZDF501-l, Zanussi ZDI300X-l ja Electrolux ESF6162X-l.

Mõnel nõudepesumasina mudelil leiti hiljuti viga ukse sees asuvas elektriühenduspistikus, mis võib töötades üle kuumeneda ja süttida. Rootsis on teada mitu juhtumit, kus nõudepesumasin on süttinud. Inimesed õnnetustes siiski kannatada pole saanud.

Electrolux Eesti hooldusdirektori Toivo Kivirüüti kinnitusel on vea esinemine siiski vähetõenäoline ja seetõttu ei kutsuta masinaid tagasi. "Küll aga saadetakse tehnik iga masinat eraldi üle vaatama ja rikke avastamisel viga parandama," kinnitas Kivirüüt.

Kivirüüti sõnul kogub praegu ettevõtte Eesti esindus Electroluxi tehnikat müüvatelt kauplustelt infot masina ostnute kohta, et inimestega ise ühendust võtta. Teadet võimaliku veaga masinate kohta levitatakse ka meediakanalite kaudu.

Veakahtlusega mudelite omanikud peaksid ühendust võtma telefonil 656 3520, 511 3003 või [email protected], et leppida kokku hooldusaeg. Seni ei tohiks masinat mingil juhul kasutada.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757