Autor: Kaubandus.ee • 16. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti juhtiv alkoholiimportija kasvatas kasumit 2,5 korda

Baltikumis alkoholitoodangu maaletooja ja edasimüüja L.I.O.N. Ko kasvatas aastaga kasumit 2,5 korda.

Ettevõtte peamisteks eesmärkideks 2006. aastal oli efektiivsuse ja rentaabluse kasv organisatsioonilise struktuuri ja personali sisemise ümberkorraldamise, äriprotsesside ning sortimendi optimeerimise kaudu, teatas ettevõte.

Eelmise aastaga võrreldes peaaegu ühesuguse käibe juures kasvas ettevõtte kasum enne 2006. aasta makse (EBT) enam kui 2,5 korda, ulatudes 923 250 latini (1 313 666 eurot), 2005. aastal oli see näitaja 361 691 latti (514 650 eurot).

2007. aasta esimesed viis kuud näitavad, et ettevõtte kasum on ületab 2006. aasta sama perioodi kasumi enam kui 3,5 korda: 2007. aasta viie kuu jooksul 231 260 latti (329 055 eurot) võrreldes 62 710 latiga (89 229 euroga) 2006. aasta viie kuu jooksul.

Ettevõttel on kavas saavutada 2007. aasta käibe kasv vähemalt 25% võrra ja suurendada kasumit enne maksustamist vähemalt 1,5 korda.

Eesti juhtiv importalkoholi hulgimüüja Dunkri Kaubanduse AS pidi mõni aeg tagasi suu puhtaks pühkima Lioni ostmisest, sest pooled ei jõudnud tehingu maksumuses kokkuleppele.

Lioni ostmine oleks Dunkrile tähendanud aastakäibe kahekordistumist miljardi kroonini.

Tänavu aasta alguses võitis Dunkri Kaubandus Lioni omandamise enampakkumise, kuid hilisema ostuanalüüsi käigus selgunud puudujääkide tõttu soovis Dunker leppida kokku madalamas ostusummas. Lätlased ei olnud aga Dunkri Kaubanduse ASi juhi Arvo Kase sõnul nõus müügihinda alandama ja on juba uue kosilase poole pöördunud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700