Autor: Kaubandus.ee • 11. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis kallim toidukaup kui Berliinis ja Stockholmis

Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing tõdes toiduainete hindade kallinemist uurides, et Tallinnas on suhkur, jahu, rapsiõli ja munad kallimad kui Berliinis.

Ka võivad Eesti pealinna kauplused uhkust tunda kallima juustukilo ja piimapaki üle kui näiteks Stockholmi samalaadi ketipoed, kirjutas SLÕhtuleht.

"Näiteks piima puhul võtsime 3,5% tetrapakipiima. Võrdlesime Prismat Tallinnas ja Prismat Helsingis. Need poed on kõik supermarketid, mis paiknevad elurajoonides. Kõik kauplused olid sellised, mida vähegi annab eri kultuurides võrrelda," kirjeldab Josing uuringu teostamise põhimõtet.

"On ju selge, et turumajanduses testivadki kaubapakkujad klientide ostuvõimet. Et paneme sellise hinna ja kui suudame sellega kauba maha müüa, siis... Milles küsimus!?" arutleb analüütik hinnatõusu põhjuste üle.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757