Autor: Kaubandus.ee • 19. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maag seiskas Leedu kanaliha müügi eelmisel nädalal

ASi Maag Grupp tegevjuht Margit Talts kinnitas aripaev.ee-le, et veterinaaramet teeb neile ettekirjutuse seoses Loo lasteaia salmonelloosipuhanguga.

„Teame, et ettekirjutus on tulemas. Praegu koostame ise kirja klientidele, et veel poodides olev kanaliha tagasi kutsuda. Niipea, kui eelmisel nädalal saime Postimehest teada sellest juhtumist, peatasime konkreetse partii müügi,“ lisas ta.

Taltsi andmetel on laos veel 710 kilo Leedu kanaliha. Kokku oli 6. märtsil saabunud partii maht 5 tonni. „Kuna kaebusi rohkem ei ole, näitab, et kliendid on kanaliha korralikult kuumtöödelnud,“ sõnas Talts ning kinnitas, et nemad on veterinaarametilt vajalikud load saanud ja kanaliha hoiti nõutud tingimustel.

„Teavitasime ka Nematekase tehast, kus konkreetne supikana tuli ja ka nemad uurivad,“ lisas ta. Samast tehasest Maag sel aastal rohkem kaupa tellinud ei ole.

Kahjude suurust Talts hetkel hinnata ei osanud. „See sõltub sellest, palju kanaliha tagasi tuleb. Loomulikult on halb ka negatiivne tagasiside,“ lisas ta.

Salmonelloosipuhang algas Loo lastaias üle-eelmise nädala reedel. Esimesed haigestunud lapsed kaebasid kohalikule perearstile palavikku, kõhulahtisust ja oksendamist.

Ühtekokku kahtlustab tervisekaitseinspektsioon salmonelloosi 83 inimesel, kellest enamik on lapsed.

Salmonelloos on salmonella bakteri tekitatud soolenakkus. Haigusnähud ilmnevad enamasti 12-36 tundi pärast nakatumist, harvem 6-72 tunni möödudes. Täheldada võib palavikku, kõhulahtisust, kõhuvalu, iiveldust ja oksendamist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757