Autor: Kaubandus.ee • 20. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maag: kauplustes müüdav kanaliha ei ole salmonelloosi juhtumiga seotud

Maag Grupi andmetel pole kaubandusvõrgus müüdav Leedu kanaliha ja kanalihatooted seotud salmonelloosi juhtumiga Loo lasteaias, salmonelloosipuhangu vallandanud bakter jõudis inimesteni ilmselt lihaga kokku puutunud pindadelt.

Ettevõtte väitel pärinevad Loo juhtumi supikanad teiselt tootjalt, kelle toodangut kauplustes pole.

AS Maag Grupp tegevjuht Margit Talts rääkis, et lapsed ei saanud nakkust mitte lõunaks söödud kanasupist, vaid hommikusöögi käigus. Harjumaa veterinaarkeskuse hinnangul oli selle põhjuseks tõenäoliselt käitlemisreeglite rikkumine ehk bakter jõudis inimesteni pindadelt ja töövahenditelt, mis kanalihaga kuidagi kokku puutusid.

“Ma soovin isiklikult kinnitada, et meie kanaliha ja kanalihatooted kauplustes on ohutud ning muretsemiseks ega paanikaks ei ole mingit põhjust”, rõhutas tegevjuht.

Margit Talts lisas, et kõigi jahutatud toodete, kaasa arvatud Rannamõisa kaubamärgi all müüdavate kanaliha ja –toodete valmistamiseks kasutatav liha pärineb teiselt tarnijalt, on kontrollitud ning tervisele ohutu.

Ta lisas, et Loo juhtumi puhul oli tegemist mitte jahutatud, vaid külmutatud supikanaga, mida kauplustes ei müüdud ning mida toodi Eestisse vaid üliväike partii.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700