Autor: Kaubandus.ee • 4. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nestor: maksulaekumine näitab, et rohkem lisaeelarveid ei tule

Aprilli, mai ja juuni maksulaekumisi vaadates võib opositsiooni ja ajakirjanduse küsimusele, kas tehtud lisaeelarve oli piisav, vastata, et mingit põhjust uuteks lisaeelarveteks ei ole, ütles aripaev.ee-le riigikogu liige ja sotsiaaldemokraat Eiki Nestor.

„Kui selle aasta eelarvemuudatust ehk eelarvekärbet hakati ette valmistama aprillis, tekkis ajakirjandusel ja opositsioonil küsimus, kas see muudatus on küllaldane. Aprilli, mai ja juuni põhjal võib öelda, et ma ei näe ühtegi põhjust, miks peaks veel lisaeelarveid tegema,“ ütles Nestor aripaev.ee-le ning lisas, et viimase kolme kuu maksulaekumised on tõusnud sellele tasemele, mida võis oodata ja millele aprilli alguses loodeti. Nestori sõnul on vahel oluline ratsionaalselt käituda, isegi kui see tundub natuke valus.

„Kõige kurvem on käibemaksu laekumine. Vaadates tulumaksu ja käibemaksu laekumist, võib teha järelduse, et inimesed käituvad säästlikult ja ei kuluta enam nii palju. Kui SMS-laenudelt on mindud üle säästmisele, siis on see igal juhul mõistlik,“ kiitis Nestori halva asja head külge ning ütles: „Inimesed käituvad väga targalt.“

Üldise maksulaekumise kohta oleks Nestori sõnul "hea" öelda vist palju. „Ju on need mingit pidi ootuspärased. See, et tulumaksu ja sotsiaalmaksu laekumine on erinevate protsentidega, ei ole midagi uut, seda on ka varem juhtunud ja juhtub ka tulevikus. See sõltub sellest, kuidas ettevõtted oma maksukohustusi täidavad." Aktsiisilaekumist kommenteerides tõdes poliitik, et tegemist oli ootuspärase tulemusega ja keegi ei suuda ju ette arvata, kui seda laekub ning nimetas aktsiisilaekumise prognoosimist arvamise mänguks.

2009. aasta riigieelarve osas jääb Nestori sõnul üles küsimärk, kui palju kulusid on vaja kärpida. Seda, et kärpida on vaja, seda teavad kõik, täpsemini saab rääkida ilmselt augustis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757