Autor: Kaubandus.ee • 1. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Külapood laienes sulgemise asemel

Päinurme inimesed on juba mitu aastat kartnud, et Järva tarbijate ühistu paneb külapoe kinni, kuid selle asemel avas ühistu eile hoopis poole suurema kaupluse.

Eile kella 11 paiku ootas üle paarikümne inimese Päinurmes punase telliskivimaja ukse juures, millel ilutses silt «A O kauplus», kirjutas Järvamaa Teataja. Naised ja lapsed olid troppis ukse ees, mehed veidi eemal jalgratastele nõjatumas.

Kui tarbijate ühistu oleks küla viimase kaupluse kinni pannud, oleks pidanud inimesed hakkama Koigis poes käima.

Järva tarbijate ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu tunnistab, et sulgemisjutul oli tõepõhi all. «Meil oli kaks võimalust, kas lõpetada Päinurmes kauplemine või leida poe tarvis uued ja suuremad ruumid,» selgitas ta.

Uibopuu lisas, et läks selle jutuga Koigi vallavalitsusse, kus leidis vallaga kiiresti ühise keele ja lisas, et ühistu sai vallalt ruumid kümneks aastaks tasuta rendile. «Meie investeering jäi natuke alla 300 000 krooni,» lausub ta. «Vana kaupluse kuukäive oli ka umbes sama suur.»

Uues kaupluses on ruumi sada ruutmeetrit, vanas oli poole vähem ehk 50 ruutmeetrit, mida on Uibopuu selgitusel korraliku kaupluse kohta liiga vähe. «Töötingimused olid ka alla igasugust arvustust,» lisab ta.

Kuigi majandussurutise ajal peavad ka kaupmehed väljaminekuid kahandama, ei tähenda see Uibopuu kinnitust mööda, et ühistu oleks maha matnud mõtet ehitada uus kauplus näiteks Imaverregi. «Peame natukene ootama ja vaatama, kuidas näiteks Imavere Saeveskil läheb,» lisab ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757