Rakvere lihakombinaat soovib koolitoidu
nõuete muutmist, sest uue korra järgi ei soovitata koolilõunaks pakkuda
viinereid sagedamini kui kord kuus.
Sotsiaalministri septembris kehtima hakanud määruses tuuakse põhjuseks seda, et viinerites ja teistes vorstitoodetes on palju rasva, soola ja lisaaineid. See on aga pinnuks silmas Eesti suurimale lihatööstusele – Rakvere lihakombinaadile, kes sai septembris valmis kõigi aegade suurima investeeringu – 130 miljonit krooni maksnud uue viineriliini, mis suurendas tootlikkust poole võrra, kirjutas Maaleht.
Arvestades, et põhikoolis ja lasteaias käivad lapsed söövad seal viinereid varasema nelja korra asemel kord kuus, siis on nõudlus vähenenud eeldatavasti 52 tonni võrra kuus. Tehase väljamüügihinna 30 kr/kg puhul teeb see 1,5 miljonit krooni kuus.
Rakvere lihatööstuste juhatuse esimees Anne Mere sõnul sisaldab Rakvere viiner vaid 17–18 grammi rasva 100 g kohta. “Samas on meie viinerite lihasisaldus 60–70%. Seega ebatervislikuks Rakvere viinerit pidada ei saa,” leidis Mere.
Seotud lood
Prisma on arvukate eestimaalaste seas tuntud kui kauplustekett, kust saab ühe külastuse käigus soovi korral lisaks õhtusöögile ka näiteks jalgratta, kohvimasina ja kvaliteetkirjandust öökapile. Kuid rahvusvahelise kaubandusettevõtte enam kui 700 töötajaga Eesti meeskond teeb igapäevaselt pingutusi ka selleks, et lisaks poekülastajatele saaks kergemalt hingata ka planeet Maa.