Autor: Kaubandus.ee • 1. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistikaamet: rõivaste jaemüük 21% väiksem

Jaekaupade müük vähenes 2008. aasta oktoobris eelmise aasta oktoobriga võrreldes püsivhindades 7%, teatas Statistikaamet. Rõivaste jaemüük vähenes samas 21%.

Oktoobris oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 4,6 miljardit krooni. Kaupade jaemüügi vähenemist mõjutasid peamiselt tööstuskaupade kauplused, kus jaemüük vähenes eelmise aasta oktoobriga võrreldes 14%.

Kaupade jaemüük vähenes eelmise aasta sama kuuga võrreldes enamikul tegevusaladel, välja arvatus postimüük ning apteegikaupade ja kosmeetikavahendite müük. Kõige rohkem ehk 21% vähenes jaemüük tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes. Nende kaupluste müügi langusele avaldas mõju eelmise aasta kõrge võrdlusbaas ning riiete ja jalatsite kõrge hinnatase.

Langus kinnisvara- ja ehitussektoris mõjutab jätkuvalt negatiivselt majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kaupluste müüki. Neis kauplustes vähenes jaemüük aastaga 18%.

Eelmiste kuudega võrreldes elavnes jaemüük veidi toidukaupade kauplustes, jäädes eelmise aasta oktoobriga võrreldes samale tasemele. Nende kaupluste müügi elavnemisele aitasid kaasa oktoobris toimunud soodusmüügikampaaniad.

Septembriga võrreldes suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 3%.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli oktoobris 5,5 miljardit krooni, millest kaupade jaemüük andis 85%. Eelmise aasta oktoobriga võrreldes vähenes müügitulu jooksevhindades 2%, eelmise kuuga võrreldes aga suurenes 2%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757