Autor: Kaubandus.ee • 4. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas müüakse ligi 50 restorani

Pealinn on täis tühjalt seisvaid restorane, kus peakokk paneks kohe panni tulele, kui vaid külastajaid oleks. Vaid vähesed restoranid saavad hakkama, paljud vaaguvad hinge, poolsada söögikohta on aga juba müüki pandud.

Restoranide kuldajad Tallinnas on selleks korraks möödas, kirjutas Eesti Ekspress. Kinnisvaraportaalide andmetel on Tallinnas müüki pandud poolesaja restorani pinnad või toimivad rendilepingud. Et viimaseid kliente, kes veel restoranidesse raha toovad, mitte sootuks kaotada või ära hirmutada, on söögikoha müükipanek asjaosaliste ringis kiivalt varjatud saladus. Keegi ei taha kaotada ka köögipersonali, kuldaväärt peakokast rääkimata.

Põhjus on lihtne - rahapuudus. Restoranide rasvasel ajal lakke kruvitud roahinnad ei vasta juba ammu enam rahva ostuvõimele. Teadagi - kui rasked ajad saabumas, siis on kõige lihtsam loobuda restoranis söömisest. Aeg-ajalt jõudis asi absurdini, kui ühe Tallinna restorani üks pearoog maksis umbes sama palju kui kolmekäiguline lõuna Inglismaal shy;Michelini tärniga pärjatud restoranis.

Hinna üleskruvimine restoranimenüüs käis samas tempos kinnisvarahindade komeedilennuga. Ühe restorani omanik pani odavamatele roogadele lihtsalt 25 krooni otsa selleks, et "inimestel oleks lihtsam sajasega maksta"!

Praegu on raskustes restoranid sõltumata hinnaklassist või asukohast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700