Autor: Kaubandus.ee • 16. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Best Buy kasum kukkus 77%

USA suurima elektroonikamüüja Best Buy kasum kukkus aastaga 77%. Best Buy konkurent Circuit City Stores andis sisse pankrotitaotluse.

"See ajalooline majanduslangus, mis on meie äri viimased 90 päeva mõjutanud, on olnud meie kõige väljakutsuvam olukord, millega me iial oleme pidanud silmitsi seisma," kommenteeris Best Buy tegevjuht Brad Anderson. "Me usume, et ees ootab dramaatiline ning potentsiaalselt kauakestev muutus inimeste tarbimiskäitumistest."

Investeeringute mahtu kärbitakse järgmisel aastal 50% võrra ning uusi poode kavatsetakse avada märgatavalt vähem. Ettevõttel on USAs 1010 poodi, millest eelmisel kvartalil avati 37.

Best Buy on üks viimastest jaemüüjatest, kes on teatanud tagasilöökidest praeguses majanduskeerises. Best Buy suurim konkurent City Stores andis eelmisel kuul sisse Chapter 11 pankrotitaotluse.

Best Buy raporteeris fiskaalaasta kolmanda kvartali kasumiks 52 miljonit dollarit (596 miljonit krooni) ehk 13 senti aktsia kohta. Aasta tagasi samal ajal teeniti 228 miljonit dollarit (2,6 miljardit krooni) kasumit ehk 53 senti aktsia kohta.

Kvartalikäive kasvas 16% 11,5 miljardi dollarini (132 miljardit krooni). Ettevõtte sõnul oleks käive siiski vähenenud tagasihoidlikult, kui oleks käibest maha arvatud Best Buy Euroopa tulemused. Samade poodide müüginumbrid, mis olid avatud vähemalt 14 kuud, kukkusid 5,3%.

Kasumimarginaalid kasvasid 24,9%ni 23,5%lt, mida vedas üles mobiiltelefonide müük Euroopas.

Best Buy alandas ka oma täisaasta kasumiprognoose. Kasumiks oodatakse 2,30-2,90 dollarit aktsia kohta.

Best Buy aktsiad (BBY) on täna Wall Streetil tõusnud uudise peale üle 15%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700