Autor: Kaubandus.ee • 5. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduskoda: ka piimatootjad on omavahel võlgu

Piimatootjate ja kokkuostjate vahelised võlgnevused on üldine rahavoo probleem, märkis Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) nõukogu esimees Aavo Mölder.

„See on üldisem probleem, kuna piimahind on nii all. Piima hind on alates 1. jaanuarist tegelikult alla kohaliku oma hinna,“ sõnas Mölder.

„Saan aru, kui vabariigis on probleem see, et 40% piimatoodangust peab eksporti müüma, pulbri, või ja juustuna. Siis see on küsimus, mis on täna põhjustanud piimahinna languse,“ rääkis ta.

„Aga teine asi on see, et meie oma vabariigis on siseturu hinnad näiteks Prisma ketis alla arvestust." Ta lisas, et kui poodides müüakse piima liitrit ca 6 krooni eest, siis on asi korrast ära, kuna tootjale jääb kätte 2-2,5 krooni, kui käibemaks, pakendamine jm kulu vahelt ära võtta. „Tootja selle hinnaga ei suuda toota,“ sõnas ta.

„Rahavoog on üldine probleem - ka tootjad on omavahel võlgu,“ märkis Mölder.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757