Autor: Kaubandus.ee • 12. jaanuar 2009

Jaemüüja Wal-Mart näeb poolaastat väljakutsuvana

Wal-Marti tegevjuht nimetab USA majanduse olukorda "erakordselt väljakutsuvaks" esimeses poolaastas ning ei oota kiiret taastumist.

Wal-Marti tegevjuhi Lee Scotti sõnul on USA valitsuse abipakettidel küll teatav positiivne mõju, kuid ta ei näe mingitki märki sellest, et asjad võiksid kiiresti paremaks minna, kirjutas CNBC. Scotti sõnul võib praegune majanduslangus muuta tugevalt inimeste tarbimisharjumisi. "On väga palju noori inimesi, kes on näinud majandusõitsengul kõrvalt rahaliselt piiri peal elamist ning siis halbade aegade saabumist."

Just suurte allahindluste poolest tuntud maailma suurim jaemüüja Wal-Mart võitis möödunud aastal tugevalt turuosa, sest tarbijad on rasketel aegadel pilgud suunanud just allahinnatud kaupadele. Wal-Mart pole siiski immuunne. Detsembris teatas jaemüüja nõrgematest müüginumbritest kui oodati.

Wal-Mart (WMT) on sellel aastal kaotanud üle 8% oma väärtusest. 2008. aastal tõusid ettevõtte aktsiad börsil üle 20%.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700