Autor: Kaubandus.ee • 12. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaemüüja Wal-Mart näeb poolaastat väljakutsuvana

Wal-Marti tegevjuht nimetab USA majanduse olukorda "erakordselt väljakutsuvaks" esimeses poolaastas ning ei oota kiiret taastumist.

Wal-Marti tegevjuhi Lee Scotti sõnul on USA valitsuse abipakettidel küll teatav positiivne mõju, kuid ta ei näe mingitki märki sellest, et asjad võiksid kiiresti paremaks minna, kirjutas CNBC. Scotti sõnul võib praegune majanduslangus muuta tugevalt inimeste tarbimisharjumisi. "On väga palju noori inimesi, kes on näinud majandusõitsengul kõrvalt rahaliselt piiri peal elamist ning siis halbade aegade saabumist."

Just suurte allahindluste poolest tuntud maailma suurim jaemüüja Wal-Mart võitis möödunud aastal tugevalt turuosa, sest tarbijad on rasketel aegadel pilgud suunanud just allahinnatud kaupadele. Wal-Mart pole siiski immuunne. Detsembris teatas jaemüüja nõrgematest müüginumbritest kui oodati.

Wal-Mart (WMT) on sellel aastal kaotanud üle 8% oma väärtusest. 2008. aastal tõusid ettevõtte aktsiad börsil üle 20%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070