Autor: Kaubandus.ee • 13. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Markko Märtini autofirma käive mullu üle 200 miljoni

Endise rallisõitja Markko Märtini osalusega AS Autospirit lõpetas möödunud aasta rekordtulemusega, saavutades käibeks üle 200 miljoni krooni.

Subaru, Chevrolet' ja Nissani müügi ning hooldusega tegelev Autospirit müüs mullu 695 sõidukit, neist 227 Subarut, 149 Nissanit, 131 Chevrolet'd ja 188 kasutatud sõidukit. Aasta varem müüdi 335 autot.

Autospiriti käive 2008. aastal oli üle 200 miljoni krooni, tunamullu aga 91 miljonit krooni.

Autospiriti juht ja osanik Marko Viirand kinnitas, et tänases raskes majanduskliimas on Autospirit suutnud saavutada erakordselt positiivsed tulemused ning alustab käesolevat aastat optimistlikult. "Autospirit on oma tegutsemise algusest peale pidanud väga oluliseks kliendile orienteeritust ja efektiivset majandamist, hoides ettevõtte kulubaasi kontrolli all, kuid samas pidevalt arenenud ning laienenud," ütles ta. Sama strateegiaga jätkame ka käesoleval aastal, lisas Viirand.

Tema sõnul oli möödunud aasta nende jaoks erakordselt hea, sest samal ajal kui autoturg langes, tõusis Autospiritis sõidukite müük märgatavalt. Subaru head müügitulemused saavutati uute mudelite, uue bokser-diiselmootori ja atraktiivse hinnakujundusega; samuti saavutati head tulemused Nissaniga, mille enimmüüdud mudel oli Qashqai; Chevrolet' jaoks oli möödunud aasta samuti positiivne, kuna hakati pakkuma viieaastast garantiid ning häid tulemusi näitas Chevrolet Aveo müük, rääkis ta.

Markko Märtin

Lisaks uute sõidukite müügile andis eelmise aasta rekordtulemuse saavutamisse tugeva panuse Autospiriti kasutatud sõidukite müük veebilehel auto24.ee.

Ka selleks aastaks ennustab Viirand positiivseid tulemusi, sest Autospiriti tootevalikus on tema sõnul väga hea hinna ja kvaliteediga praktilised sõidukid, mida eelistatakse keerulistes majandustingimustes. "Meie peamine eesmärk on suhtuda igasse klienti kui meie ainsasse ning pakkuda parimat teenindust nii müügisaalis kui järelteeninduses," lisas ta.

40% Autospiritist kuulub eksrallisõitja Markko Märtinile, 25% omanik on Joel Kakri, 20% on firma juhi Marko Viirandi osaluse suurus ning 15% ettevõttest kuulub Allan Kakrile.

Autospirit on Subaru, Chevrolet ja Nissani esindusõigusi omav ettevõte. Lisaks uute sõidukite müügile tegeleb Autospirit kasutatud autode müügiga, samuti pakub Autospirit liisingut.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757