• 07.03.09, 16:38
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Hõbelusika said restoran Ö ja selle peakokk Roman Zastzerinski

Gastronoomiakonkursil Hõbelusikas valiti tänavu parimaks restoraniks Ö ja parimaks kokaks Roman Zastzerinski.
Reede õhtul toimunud gastronoomiakonkursi Hõbelusikas galal tunnustati Eesti parimaid toidukohti ning valiti parim peakokk, kelleks sai Roman Zastzerinski. Parima restorani tiitel läks restoranile Ö.
Hõbelusika peakorraldaja, Anu Allmere–Martinsoni sõnul on konkursi idee anda toidukohtadele just kliendipoolset tagasisidet ja seeläbi arendada meie kodumaist toitlustusvaldkonda, millel on oluline panus nii turismiarendusse kui ka majandusse laiemalt.
"Ma olen kindel, et just klientide arvamus peegeldab tõelist olemust rohkem kui miski muu ning mul on äärmiselt hea meel, et konkursist võttis osa nii suur hulk toredaid toidukohti, kuigi majanduskeskkond on toitlustusäri jaoks täna raske," lisas Allmere-Martinson.
Üritusel on traditsiooniks, et eelmise aasta võitja kokk valmistab külalistele õhtusöögi. Tammsaare Ärikeskuses toimunud ürituse tarvis oli valmistanud eelmise aasta parima koka tiitli võitnud Tõnis Siigur seitsme käigulise õhtusöögi, kus oli rõhku pööratud kodumaisele toorainele ning kasutatud vanu häid Eesti retsepte. Näiteks oli laual searasv koos rukkileivaga.
Reedeõhtusel galaüritusel kuulutati välja parim gurmeerestoran, parim restoran, parim kohvik, parim uus restoran, parim pererestoran, parima toidu ja veinisobivusega restoran, parim kokk, parim õlleserveerija ja parim kokteil ehk Hõbekõrs.
Korraldajate teatel oli Hõbelusika valikuprotsessi käigus täidetud poolesaja küsimusega ankeedid väga põhjalikud ning söögikohtade eripära arvestavad. Enam kui kuue kuu jooksul hindasid ettevalmistuse saanud kohtunikud söögikohti Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres ja Saaremaal.
Mittetulundusühing Gastronomy Awards Society of Estonia loodi 2004. aasta juulis eesmärgiga väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Ühing annab oma eesmärgi täitmiseks välja iga-aastast auhinda Hõbelusikas. Auhinna eesmärgiks on esile tõsta toidu– ja teenuste kvaliteeti Eesti toitlustussektoris.
Järgnevad tänavused Hõbelusika võitjad ning nominandid.
Parim kokk: Roman Zastzerinski (Ö)
Nominendid: Tõnis Siigur (Stenhus) ja Chong Chee Loong (Chedi)
Parim restoran: Ö
Nominendid: Chedi ja Ribe
Parim gurmeerestoran: Ammende Villa
Nominendid: Stenhus ja Tschaikovsky
Parim kohvik: Le Bonaparte
Nominendid: C'est la vie ja NOP
Parim uus restoran: Chedi
Nominendid: Volga, Muuseum ja Korsaar
Parim pererestoran: Lucca
Nominendid: Mercado, La Perla ja Si-Si
Parima toidu ja veinisobivusega restoran: La Bottega
Nominendid: In Vino Veritas ja Tigu
Parim õlleserveerija: Püssirohukelder
Nominendid: BeerHouse ja Dolce Vita
Parim kokteil ehk Hõbekõrs: Vertigo Terrass
Nominendid: Lounge kaheksa ja Stereo

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 29.11.24, 20:06
Prisma võitleb säästliku töörõivateenuse abil tekstiilijäätmetega
Prisma on arvukate eestimaalaste seas tuntud kui kauplustekett, kust saab ühe külastuse käigus soovi korral lisaks õhtusöögile ka näiteks jalgratta, kohvimasina ja kvaliteetkirjandust öökapile. Kuid rahvusvahelise kaubandusettevõtte enam kui 700 töötajaga Eesti meeskond teeb igapäevaselt pingutusi ka selleks, et lisaks poekülastajatele saaks kergemalt hingata ka planeet Maa.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele