Autor: Kaubandus.ee • 24. märts 2009

Kriis suretab teatrite piletimüügi välja

Majanduslanguse tõttu on teatrite piletimüügi hoog raugemas - järjekorrad hõrenevad ning mõnelegi etendusele võimalik saada pilet veel samaks õhtuks, vahendab rahvusringhäälingu uudisteportaal "Kultuuriuudiseid".

Olukord, kus näiteks Tallinna Linnateatrisse tuli piletid mitu kuud ette broneerida, on muutumas teatrimüüdiks. Näiteks Priit Võigemasti uuslavastusele "Hecuba pärast" võis veel sama päeva õhtukski pileti osta.

Linnateatri direktori Raivo Põldmaa sõnul on aprillikuu etendusteks praeguse seisuga 10 protsenti ehk ligi 500 piletit veel müümata.

Draamateatri kassadesse jõuab tänu aasta alguses kergitatud piletihindadele umbes sama piletiraha, mis mullugi, kuid teatrikülastajate käitumine on siingi veidi muutunud.

Teatri juht Rein Oja märkis, et publik on muutunud pisut hinnatundlikumaks. "Meie müük algab nii, et rõdud müüakse enne välja ja siis jõutakse saali. Ehkki müügitempo on aeglasem, ostetakse enamasti ikka ära. Raskem on, aga saame hakkama," ütles Oja.

Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene on saalide 80-protsendise täituvusega igati rahul. Tartu teatripublik on lojaalne, aga otsib neil päevil teatrist pigem mõnusat ajaviidet kui tõsiseid tükke, selgitas ta.

Üldiselt on teatrijuhid siiski optimistlikud ja kinnitavad, et kavadest leiab ka edaspidi midagi igaühe jaoks, olgu ajad millised tahes.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700