Autor: Kaubandus.ee • 24. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskus tehti seitsme minutiga inimestest tühjaks

Täna kell 10.03 algas Viru Keskuses kriisiolukorra õppus, mille käigus evakueeriti kaubanduskeskusest ja bussiterminalist kõik inimesed. Õppus keskendus inimeste kiire evakuatsiooni ning keskuse töötajate valmisoleku kontrollimisele.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul suudeti seitsme minutiga keskus inimestest tühjaks teha, 10 minutiga oli maja üle üle kontrollitud ja kogu olukord lõppenud. Õppuse käigus kontrollis Viru Keskus koostöös Põhja-Eesti Päästekeskusega külastajate turvaliseks evakueerimiseks koostatud tegevusplaani toimimist ja töötajate tegutsemisvalmidust ohuolukorras.

Selliste õppuste eesmärk on tõsta keskuses töötavate inimeste, eelkõige teenindajate tegutsemisvalmidust reaalses ohuolukorras. "Reaalse ohuolukorra puhul peavad keskuse ja bussiterminali teenindajad suutma kiiresti ja tõhusalt abistada külastajaid, keda võib Viru Keskuses tipptunnil olla ligikaudu 10 000 inimest," kommenteeris Vasar.

Vasar tõdes keskustes toimunud tulekahjudele viidates, et valmisolek ohuolukordadeks, eriti tuleohutus inimrohketes kohtades on väga oluline ning selleks ebapiisav valmisolek võib tekitada korvamatuid kahjusid. „Oluline ei ole mitte ainult materiaalsete kahjude ärahoidmine, vaid ka võimalike inimestega seotud õnnetuste välistamine,“ sõnas Vasar.

„Reaalsus näitab, et sellised katastroofid ei juhtu ainult filmides, vaid nendeks tuleb täielikult valmis olla,“ märkis Vasar ning täpsustas, et Viru Keskuse õppus ei olnud tingitud lähiminevikus toimunud juhtumitest, vaid neid tehakse keskuses regulaarselt vähemalt kord aastas.

Viru Keskus korraldab töötajatele regulaarselt kriisiolukorras tegutsemise koolitusi ja õppuseid, sh ka evakuatsiooniõppuseid, kus pööratakse erilist tähelepanu külastajate ohutule ja ladusale evakueerimisele. Õppuste eesmärk on tagada reaalse ohu korral kriisiolukordadeks koostatud tegevuskavade sujuv toimimine.

Viru Keskus on Tallinna enimkülastatav kaubanduskeskus, mis koondab üle 100 kaupluse ja teeninduskoha. Keskust külastab päevas keskmiselt 30 000 inimest ning see on kujunenud oluliseks kohtumispaigaks, meelelahutus- ja vabaaja veetmise kohaks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757