Autor: Kaubandus.ee • 21. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aiandusettevõte: kanakaka on kuum kaup

Kokkuhoid ajab inimesed peenraid tegema ja aiandusettevõtete käivet tõstma - suurenenud on nii seemnete kui väetiste müük, hinnas on biolillemullad ja kanakaka, ütles Selteret OÜ juhataja Raivo Kangur.

„Selgelt on suurenenud seemnete müük ja tundub küll, et inimeste isetegemise huvi aias on kasvanud. Kokkuhoiu teema ergutab noori inimesi peenraid tegema ja see võib nende tähelepanu juhtida sellisele toredale asjale nagu hobiaiandus ka tulevikus,“ ütles Kangur.

Tema sõnul müüvad hästi köögiviljaseemned näiteks porgand, kapsas, kurk, maitsetaimed ja kõik, mis sellega kaasneb. Istikute müük pole hoogu veel saanud kuna kevad on olnud külm ja päikesevaene. „Küsitakse hindu, võrreldakse ja oodatakse soojalaine saabumist,“ lisas Kangur.

Samuti tehakse usinat võrdlustööd väetiste valimisel ning otsustatakse tihemini odavama kasuks. "Biolillemullad ja kanakaka on kuum kaup, ehk hakatakse jälle rohkem sõnnikut kasutama,“ avaldas juht lootust ning nentis, et bioväetised on populaarsust kogumas.

Seltereti käive võrreldes eelmise aastaga on esimese kolme ja poole kuuga kasvanud ja loodame sama ka järgmistel kuudel, rääkis Kangur ning ütles, et jääb ootama õueplatsi müügi lahti minemist. Samuti usub Seltereti juht, et oma aed läheb üha rohkem hinda ning suurejooneline raiskamine on möödas.

Lillekasvatajate eksamiks peab Kangur kevadisi lillelaatasid. „See, et Revino Aiandi (investeerimispankur Joakim Heleniuse suuromanduses oleva AS Trigon Calitalile kuulunuva ja tootmise lõpetanud ettevõtte-toim.) toodang jääb suures mahus tulemata, annab teistele tootjatele paremad võimalused müüa,“ selgitas ta ning lisas, et suvelilleistikute väljast poolt sisse toomine võib lillekasvatajate müüki mõnevõrra häirida.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700