A. Le Coq taaskäivitab lahtise kalja müügi
traditsiooni ja avab üle Eesti mitmed müügipunktid. Lisaks hakkab mööda Eestit
sõitma ja kalja pakkuma suur kollane kaljavaat.
A. Le Coq hakkab lahtise kalja müügipunktides müüma hiljuti turule tulnud naturaalselt kääritatud kalja. "Kes meist ei oleks lapsena nautinud värskendavat, jahedat ja vahutavat kalja ning selle järele siiani aegajalt puudust tundnud," ütles A. Le Coqi juht Tarmo Noop.
Paraku nostalgilisi suuri kollaseid kaljavaate tänavatel nägema ei hakka, kuna tänapäevased nõuded joogi kvaliteedile on kõrged ja seepärast villitakse kali spetsiaalsetesse 30-liitristesse metallvaatidesse, märkis ta. "Meie kaljalett on küll kollane, kuid natuke väiksem ja oluliselt kõrgemat kvaliteeti pakkuv," iseloomustas Noop lahtise kalja vaati.
Kalja joomiseks pumbatakse see läbi jahutusmasina topsidesse. "Nii seisab A. Le Coq'i kali alati jahe ja vahune," kinnitas Noop. Tema sõnul oli menuka kääritatud kalja lahtisena müümine loogiliseks sammuks. "Ainuüksi viimase kolme kuuga on poodides seda kalja müüdud üle miljoni liitri ning ma usun kindlalt, et menukalt läheb müük ka randades ja kohvikutes," oli Noop kindel.
A. Le Coq'i naturaalne kali on valmistatud rukki- ja odralinnastest ning kääritatud pärmi- ja piimhappebakteritega.
Seotud lood
Ärijuhtimissüsteemid (ERP, ettevõtte ressursside planeerimine) on viimastel aastatel oluliselt muutunud. Muutuste peamine suund on see, et ettevõtete individuaalselt kohandatud süsteemid asendatakse üha enam pilvepõhiste ERP-lahendustega.