Autor: Kaubandus.ee • 27. juuni 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ahmadinejad vennastus Lukašenkoga

Iraani president Mahmoud Ahmadinejad ütles, et Iraan ja Valgevene vaatavad maailma asjadele ühtmoodi. Gruusia president Mikheil Saakašvili teatas umbes samal ajal, et Lukašenko juhib riiki kui kolhoosiesimees, vahendas charter97.org.

Ahmadinejad kohtus Valgevene saadiku Boriss Baturaga Teheranis 24. juunil ja kinnitas talle, et Iraan on valmis Minskiga suhteid arendama. Ahmadinejadi hinnangul on maailm suurte sündmuste künnisel, kuid domineerivad jõud (lääneriigid – toim) kaotavad positsioone.

Batura õnnitles Ahmadinejadi valimisvõidu puhul ja kiitis teda vastupanu osutamise eest varjamatule välisele survele. Batura lisas, et Valgevene on valmis Iraaniga suhteid looma kõigis valdkondades. Seejuures kohtus Valgevene delegatsioon Teheranis käies ka Iraani kaubandusministriga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700