Autor: Kaubandus.ee • 3. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

NG investeeringud pidas mullu hästi vastu

Jüri Käo suurosalusega ettevõte kaotas eelmisel aastal küll kõvasti efektiivsuses, kuid suutis siiski oma äritegevusega veel positiivset rahavoogu toota, selgus NG Investeeringute aastaaruandest.

Ettevõtte aastane puhaskasum langes 86% ehk sajale miljonile kroonile, millest 66 miljonit kuulub emaettevõtte osanikele. Sellest johtuvalt kukkusid märgatavalt ka erinevad kasumiga seotud suhtarvud – omakapitali tootlikkus (ROE) langes näiteks 2007. aasta 42%-lt 5%-le.

Kuigi suurendati ka kohustusi, püsib ettevõtte likviidsus vähemalt eelmise aasta lõpu seisuga veel küllaltki tugeval tasemel – käibevara ületab lühiajalisi kohustusi 1,2kordselt.

NG Investeeringute varade maht tõusis peamiselt Tallinna Kaubamaja laienemisega seoses 2008. aastal 22% ehk 5,2 miljardi kroonini.

Äritegevusest suudeti aastaga genereerida 256 miljoni krooni suurust rahavoogu, põhivara soetati aasta jooksul miljardi krooni eest, laenu võeti 1,4 miljardit. Eelmise aasta lõpu seisuga oli NG Investeeringutel raha 402 miljonit krooni, aasta varem aga 640 miljonit krooni.

Ettevõtte aastakäive kasvas 13%, 8,7 miljardi kroonini.

NG Investeeringutel on 31 tütarettevõtet, nende hulgas näiteks 100%-lise osalusega Liviko ja Balbiino, 67%-lise osalusega börsiettevõte Tallinna Kaubamaja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070