Autor: Kaubandus.ee • 27. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: Kaubamaja üllatas positiivselt

Täna avaldatud Tallinna Kaubamaja tulemused valmistasid LHV Pangale positiivse üllatuse ning näitavad selgeid märke paranemisest, ütles panga analüütik Henri Adams.

"Teise kvartali müügitulu tehti teatavaks juba 13. juulil ning seetõttu oli tähelepanu keskmes ettevõtte kasumlikkus ning äriefektiivsuse tõstmine," märkis Adams.

Ta rääkis, et Kaubamaja on suutnud edukalt kulusid koomale tõmmata ning seda peegeldavad selgelt ka tulemused - nii müüdud kaupade kulu, tegevuskulud kui ka tööjõukulud jäid prognoositust madalamaks. Sellest tulenevalt suudeti pärast kahte kvartalit miinust juba ärikasumi tasemel jälle plussi jõuda.

"Kokkuvõttes lõpetati kvartal 14 miljoni kroonise kasumiga, mis ületas meie prognoose tunduvalt (LHV prognoosides arvestasime 40 miljoni krooni suuruse kahjumiga)," sõnas analüütik.

"Kaubamaja soovitus sai juuni alguses tõstetud Neutraalse peale. Kuigi olukord majanduses on jätkuvalt pingeline on nii mõnedki ettevõtted suutnud enda äritegevuses sisse viia vastavad korrektuurid ning on kohanenud uute oludega. Nende hulka kuulub LHV arvates ka Tallinna Kaubamaja," lisas ta.

"Oodatust paremate teise kvartali tulemuste valguses vaatame oma aktsiasoovituse üle ning avaldame juba pikema kommentaari LHV Pro all," ütles Adams.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700