Autor: Kaubandus.ee • 31. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pädaste mõis mullu 5,6 miljoniga kahjumis

Pädaste mõisakompleksi omanik OÜ Pädaste sai mullu 5,6 miljonit krooni kahjumit, veel aasta varem oldi 100 000 krooniga kasumis.

Pädaste kontserni müügitulu kahanes 2008. aastal neli protsenti, ulatudes 11,4 miljoni kroonini. Poole sellest moodustasid hotelli majutusteenused, 38% restoranitulud ja 12% muude teenuste müük. Aastavahetuse seisuga oli ettevõtte jaotamata kahjum 8,7 miljonit krooni, selgub majandusaasta aruandest.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli Pädastel laenukohustusi kokku 22,3 miljonit krooni, millest tänavu tuleb tagasi maksta 8,8 miljonit. Üle-eelmise aasta lõpus oli ettevõtte laenukoormus veidi alla kümne miljoni krooni.

Pädaste mõisakompleksi renoveeriv ettevõte alustas peahoone taastamisega suvel 2007, see avati eelmise aasta juunis. OÜ Pädaste üürib mõisakompleksi tütarettevõttele OÜ Pädaste Mõis majutusteenuse osutamiseks.

OÜ Pädaste osanikeks on võrdselt 30 protsendiga Riigikogu liige Imre Sooäär ja hollandlane Martin Breuer, 40% ettevõttest kuulub OÜ Axyris kaudu Hollandis registreeritud firmale Amarant.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700