Autor: Kaubandus.ee • 30. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus kulla kokkuostja sulatab ja puhastab metalli

Alates detsembrist vahetab Kultarahaksi Oy Eestis kuldesemed hea hinnaga rahaks ja sulatab need 999-karaadiseks puhtaks kullaks, mida kasutatakse peamiselt stomatoloogias, teatas ettevõte.

Katkiste või mittevajalike kuldehete, müntide ning investeerimiskulla kokkuostu puhul on tegemist Baltimaade esimese veebipõhise teenusega, kus inimene saadab kuldesemed postiga kokkuostjale ning tasu makstakse talle 24 tunni jooksul alates paki saabumisest sihtkohta. Kultarahaksi teenuse aktiveerimiseks tuleb veebilehekülje vahendusel tellida kulla saatmiseks vajalik pakett ning viia kuldesemed postkontorisse. Paki saatmise eest tasub kokkuostja, saadetud kulla kindlustamise eest vastutab Eesti Post.

„Pakume Eesti tarbijale võimalust saada osa kulla kõrgetest maailmaturuhindadest ja samal ajal vabaneda näiteks sahtlites vedelevatest kuldesemetest, mis on katkised või muul põhjusel ebavajalikud,“ kommenteeris Kultarahaksi Baltikumi tegevjuht Sergei Järv. “Meie eesmärk on majanduslikult lihtne ja läbipaistev teenus, mis on heaks alternatiiviks kiirlaenudele, sest kliendile ei jää pärast kulla müümist ühtegi kohustust.“

Kultarahaksi ostab kõiki kullast esemeid, sealhulgas selliseid, mida tavalisele investeerimiskulla kokkuostjale müüa ei saa. Kulla kokkuostuhind lähtub börsihindadest ja kullaproovist. Hinnakirjaga saab tutvuda Kultarahaksi kodulehel.

Kui esemete ei ole kulla eest makstud hinnaga nõus, on tal võimalik kolme päeva jooksul tehing vaidlustada ja kaup tagasi saada.

Kultarahaksi sulatab ostetud kuldesemed ning rafineerib saadud metalli. Puhastatud 999-karaadist kulda kasutatakse peamiselt stomatoloogias, aga ka elektroonikas ning sellest valmistatakse ka investeerimiskulda.

Kultarahaksi Oy on 2009. aasta juulis loodud Soome päritolu ettevõte, mis tegeleb kulla ostmise, müümise ja töötlemisega. Kultarahaksi Oy plaanib kasvada Soome suurimaks kulla jaemüügi ostjaks. Kultarahaksi Oy rafineerib ostetud kulla ja müüb selle edasi rahvusvahelistele turgudele. Lisaks Soomele, Rootsile ja Eestile on Kultarahaksi Oy alustamas tegevust ka teistes Euroopa Liidu riikides.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757