Autor: Kaubandus.ee • 26. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Humana Sorteerimiskeskus sai mullu 5,5 mln krooni kasumit

Ettevõtte auditeerimata kasum mullu oli 5,5 miljonit krooni ja aastakäive moodustas 89,6 miljonit krooni, mis oli 6 miljonit krooni rohkem kui 2008. aastal.

Sealhulgas suurenes jaekäive 2,1 miljoni krooni võrra ehk 3,6% ja eksport 3,8 miljoni krooni võrra ehk 16,7%, teatas ettevõte. Tootmisvahenditesse ja uue tootmistsehhi sisustusse investeeriti kolm miljonit krooni.

Humana kauplused müüsid Eestis eelmisel aastal 1,7 miljonit eset ehk 270 tuhat eset rohkem kui varasemal aastal. Klientide arv suurenes 135 000 inimese võrra ehk 20%. Kokku sooritas Humana kauplustes 2009. aastal oste 809 437 inimest. Samaaegselt langesid nii keskmine ostusumma kui keskmine müügihind 13%, mis kahtlemata näitab ostjaskonna hinnatundlikkuse tõusu.

Tootmise poolelt sorteeriti ettevõttes aasta jooksul 4 940 746 kg kasutatud kaupa (ligi viis tuhat tonni), millest 170 tonni koguti Eestist. Arenguabina arenevatesse riikidesse saadeti 964 tonni kasutatud riideid ja jalatseid, Eesti sotsiaalhoolekandeasutustele annetati tasuta 190 tonni rõivaid.

Rahvusvahelise föderatsiooni Humana People to People Eesti regionaalüksus alustas tegevust 2000. aastal ja tähistab alanud aastal kümnendat sünnipäeva. 2009. aasta lõpu seisuga töötab ettevõttes 151 inimest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700