Autor: Kaubandus.ee • 13. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaar võtab 400 000 kr dividende

Tallinna linnapea Edgar Savisaar võtab oma firmast Fixor Holding 400 000 krooni dividende, ehkki investeerimisega tegelev ettevõte jäi mullu umbes sama suurde kahjumisse.

Fixor Holdingu eelmiste perioodide jaotamata kasum oli 6,1 miljonit krooni ning aruande kahjum 352 973 krooni.

Fixor Holdingu peamisteks tegevusvaldkondadeks on investeerimine ning finantskonsultatsioonid, kuid 2009. aastal teenis ettevõte tulu sõiduauto ja raamatute müügist.

Mullu tegeles palgalise juhi ja ühe töötajaga Fixor Holding põhiliselt olemasolevate kinnisvaraobjektide arendusega, seisab tegevusaruandes.

„Lähitulevikus plaanib Fixor Holding jätkata Keila-Joa restaureerimisega ning ehk õnnestub üht-teist ka Salusaarel ära teha. Jälgime huviga turul toimuvat ning sobivate asjaolude kokkulangemisel oleme valmis investeerima ka uutesse projektidesse,“ täpsustas isa nimel Erki Savisaar.

Alates 2006. aasta aprillist töötab Erki Savisaar Fixor Holdingus töölepinguga osaühingu juhatajana. Juhataja palgakulu 2009. aastal oli 84 143 krooni, muid soodustusi ta ei saanud.

Fixor Holdingu ainus töötaja sai aastapalgaks 52 200 krooni ehk miinimumpalga.

Vandeaudiitor Sirje Kõrgemaa avaldas Tallinna linnapea ettevõtte majandusaruande kohta märkusega arvamuse, sest Fixor Holdingu tütarfirma Dalmonde OÜ aastaaruanne on auditeerimata. „Sooritatud auditi protseduurid ei võimaldanud mul saada kinnitust aastaaruandes juhtkonna esitatule,“ põhjendas ta.

Fixor Holdingule kuulub 70% investeerimisfirmast Dalmonde, mille kaasosanikuks on skandaalne Martin Krupp. Dalmondel mullu majandustegevus sisuliselt puudus. Ettevõtte lõpetas eelmise aasta kohustusliku omakapitali puudujäägiga, kuid omanikud kõrvaldasid selle vea aruande esitamise ajaks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700