Autor: Kaubandus.ee • 2. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sportland jookseb endiselt suure kahjuminumbriga

Sportlandi kahjum on mullu natuke kahanenud, üle-eelmise aasta 211 miljoni asemel on miinus nüüd 199,5 miljoni suurune.

"Tulemus ei ole kindlasti rahuldav, kuna kõik turud olid endiselt väga raskes majanduslikus seisus. Sellest tulenes keskuste külastatavuse järsk kahanemine ja ostusoovide edasilükkamine. Ostmine toimus ainult väga atraktiivsel pakkumisel," kommenteeris ettevõtte tulemusi juhatuse liige Anti Kalle.

"Kahjum kahanes tänu sellele, et osa radikaalseid kulude vähendamisi ja mahakandmisi sai tehtud 2008. aastal. Samuti ei kantud enam juunist kahjusid Venemaalt ja Soomest," selgitas ta ja lisas, et 2009. aastal ei devalveeritud ka oluliselt rublat ega grivnat.

Eesti ja Läti turg on tänavu paremas seisus

Tänavu on Kalle sõnul Eesti ja Läti turu areng olnud võrreldav, Leedu ja Ukraina turul on langus pikemalt kestnud. "Eestis ja Lätis tunneme end juba suhteliselt hästi. Näeme, et tehtud kiired muudatused on vilja kandnud," lisas ta.

Sportland laieneda veel ei kavatse. "Praegu kontsentreerume olemasolevatele turgudele," ütles Kalle.

Kalle ei välistanud, et restruktureerimisplaanid nõuavad veel kaupluste sulgemisi. Ta lisas, et ettevõte reageerib vastavalt turu ja kaupluse olukorrale.

Küsimusele, kas ettevõtte finantsolukorra parandamiseks kavatsetakse investoreid kaasata, vastas ta, et ettevõtte finantsseis on plaanipärane.

Remmelkoor: koostöö Sportlandiga laienebKristiine kaubanduskeskuse juht Allan Remmelkoor ütles, et kuigi aeg-ajalt on Sportlandiga probleeme olnud, toimib praegu koostöö hästi. "Meil on siin tervel sellel aastal ehitustegevuse tõttu olnud külastatavus häiritud, eks see on natuke mõjutanud ka meie kaupluste tulemusi, aga Sportlandiga on asjad sujunud kenasti ja meil ei ole mingeid pretensioone," ütles ta.

Remmelkoore sõnul plaanib Sportland avada uue poe. "Me teeme nendega nüüd ühe uue poe. Teine Sportland see ei ole. Eks ole varsti näha, mis nime see kannab," selgitas ta.

Ka ettevõttele sadu miljoneid kroone laenu andnud Swedbankil pole mingeid etteheiteid. "Koostöö Sportlandiga on sujunud hästi ning ettevõte on endale võetud kohustusi edukalt täitnud," kinnitas Swedbanki Balti panganduse kõrgendatud äririski üksuse juhataja Eestis Lars Nilsson.

Sportlandi International Groupi 2009. aasta käive Eestis vähenes 37%. Kui 2008. aastal oli käive 447 mln krooni, siis mullu oli see 280 mln krooni. Kogu kontserni käive kahanes mullu 49%.

Mullu vähenesid Sportlandi müügipinnad 17 574 m2 võrra. Suleti kahjumlikke kauplusi Eestis, Lätis, Leedus ja Ukrainas. Kontserni töötajate arv oli eelmise aasta lõpu seisuga 987 inimest.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757