Autor: Kaubandus.ee • 20. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvo Kivikas: välisvisiidilt saab viljakaid kontakte

Presidendiga välisvisiidil käimise puhul on kõige tähtsam ettevõtjate omavaheline suhtlemine ja sealt on tulnud isegi ülimalt viljakaid kontakte, rääkis Ilves-Extra omanik ja juht Arvo Kivikas.

„Ma olen nende reisidega väga rahul olnud, sest igapäevaelus puutun ma teiste alade inimestega vähe kokku. Välismaal on ka muidugi tore silmaringi laiendada, kuid kõige paremad kontaktid on tekkinud ikkagi delegatsiooni sees,“ rääkis Kivikas.

Samuti annab välisvisiit Kivikase sõnul võimaluse poliitikutega isiklikult suhelda ning aitab aru saada, kuidas poliitikat tehakse. Selles suhtes on see väga hea koolitusreis olnud, lisas ta.

„Konkreetselt äri seal ei tehta, see on selge. Delegatsiooni koosseisus on võimalik paremini mõnede ekspordipartnerite uksed lahti saada, kellegagi tuttavaks saada ja edasi omal käel asju ajada,“ selgitas Kivikas lisades, et see on vajalik jutule pääsemiseks.

Ka vastaspool eeldab, et kui ettevõtja on sinna delegatsiooni pääsenud, siis järelikult ta mingisugune pettur ei ole, mainis Kivikas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700