Autor: Kaubandus.ee • 2. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euro teeb oma tööd

Euro teeb oma tööd, kirjutab Taloussanomat. Enam ei pea vaatama valuutakursse, et aru saada, et Tallinna poodidest saab toidukauba kuni 70 protsenti odavamalt kui Soomest.

Seetõttu pole ka ime, et Eestisse reisimise aasta on rekordtuuril käima läinud.

Taloussanomate andmetel saab põhitoidukauba ja muu esmatarbekauba Eestist osta kuni 70 protsenti odavamalt kui Soomest. Nii on näiteks Coca-Cola 71 protsenti odavam, viinerid 68 protsenti, munad, tomatid ja kartulid üle 40 protsendi.

Siiski pole kõik Eestis odavam, näiteks suhkur on siin 50 protsenti ja pakipiim 12 protsenti kallim. Soome kohv maksab ühepalju siin ja seal.

Soome kaubanduse liidu eelmise aasta andmetel tõi 80 protsenti soomlasi Eestist kaasa alkoholi. Sageli Eestit külastavatest lastega peredest tõi 60 protsenti kaasa ka toiduaineid ja täiskasvanute riideid. 85 protsenti käis Eestis restoranis ja 30 protsenti kasutas juuksuri ning apteekide teenuseid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700