Autor: Kaubandus.ee • 12. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubamaja käive kasvas kvartaliga 6,7%

Tallinna Kaubamaja kontsern näitas kolmandas kvartalis 110,3 miljoni eurost käivet, ületades sellega aasta varasemat müügitulu 6,7%. Üheksa kuu lõikes ulatus käibekasv 5,3 protsendini ja käive 316,5 miljoni euroni.

Supermarketite ärisegmendi kolmanda kvartali konsolideeritud müügitulu ning samuti müügitulu Eestis oli 81,6 miljonit eurot, kasvades aasta varasema perioodiga võrrelduna 3,6%.

Kaubamajade ärisegmendi  müügitulu oli viimases kvartalis 18,9 miljonit eurot, mis oli 2010. aasta kolmanda kvartali tuludest kõrgem 10,4%.

Autokaubandussegmendi kolmanda kvartali 5,3 miljoni euro suurune müügitulu ületas aasta varasema müügitulu 62,0%-ga ja jalatsikaubanduse käive oli 3,8 miljonit eurot ehk 7,9% kõrgem kui aasta eest.

Tallinna Kaubamaja ASi juhatuse esimees Raul Puusepp lausus, et kolmanda kvartal kujunes kontsernile euroala probleemidest tulenevat majanduskeskkonna närvilisust arvestades päris edukaks. "Tarbijad on ostuotsuseid tehes küll kaaluvamad ning konkurents toidu- ja esmatarbekaupade jaeturul on suurenenud, kuid hästi on töötanud klientide ootustele vastavad müügikampaaniad."

Puusepa sõnul on kaubamajade üle 10%ne käibekasv oluline märk, kuna rasketel aegadel on kaubamajad need, kes esimeste seas löögi alla jäävad. "Hästi on suvekuudel taastunud ka autoturg, suurendades aastases võrdluses kontserni müügitulu selles vallas enam kui poole võrra. Samas on kunagise tipptaseme saavutamiseks veel pikk samm astuda," rääkis ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757