Autor: Kaubandus.ee • 9. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti suuruselt 3. poeketti ähvardatakse pankrotiga

Riia ringkonnakohus alustas Läti suuruselt kolmanda jaemüügiketti opereeriva firma SIA Palinki pankrotimenetluse, vahendab News2Biz Latvia. Tegemist on Cento ja IKI supermarketite keti operaatoriga. Aastakäibega 73 miljonit latti aastal 2010 on Palink Läti suuruselt kolmas jaemüügikett.

Pankrotimenetluse algatas Venemaa kodanik Sergei Gušin, kuid asi sai alguse Palinki varasemast konfliktist SIA Landekssiga. Landekss ütleb, et Palink ei ole maksnud täielikult Landekssi poolt osutatud ehitusteenuste eest. Palink omalt poolt aga ütleb, et makstud on juba rohkem, kui tegelikult üldse teenuseid osutati. Landekss on loovutanud ühe võlgadest Gušinile.

Jaemüügikett teatas et jätkab tööd, nimetades süüdistusi täielikult absurdseteks ning kinnitades, et on võimeline täitma kõik oma rahalised kohustused. Palink hoiatas ka, et sellised õiguspretsedendid võivad panna välisinvestoreid kahtlema oma investeeringute turvalisuses Lätis. Palinki suurim omanik on üle-euroopaline jaemüügiallianss Coopernic. Firma esindajad külastavad järgmisel nädalal Lätit ning kohtuvad Läti ametivõimudega.

Palink oli plaaninud investeerida Lätis 2012. aasta jooksul 3 miljonit latti, nüüd on aga investeeringud seatud küsimärgi alla. Viimase kahe aasta jooksul on investeeritud 7 miljonit latti. Firma kahjud ulatusid 2010 aastal 3 miljoni latini, 2009 oli kahjum 8,1 miljonit latti.

 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757