Autor: Kaubandus.ee • 12. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liisa Pakosta: tubakatooteid võiks müüa ainult apteekides

IRLi esimeheks kandideeriv Liisa Pakosta leiab, et tubakatooted võiks Eestis olla müügil vaid apteekides.

Riik ei peaks üleliigse bürokraatiaga pärssima inimeste ettevõtlikkust ega tungima nende pereellu, samas on valdkondi, kus riigi mõistlik sekkumine on õigustatud, märkis ta Delfi teatel. Seda juhul, kui küsitavate valikute tagajärjel kannatab selle tõttu kogu ühiskond, lisas Pakosta.

Ta tõi näiteks, et inimeste tervis mõjutab kõiki, mitte ainult inimest ennast. "Eestis põhjustab tubakas kümme surma päevas ning üle kolmandiku 13-15aastastest kooliõpilastest tarbib mingil kujul tubakatooteid. Öine alkoholimüügi keeld meil on, aga tubakatoodete kättesaadavuse piiramisel tuleks liikuda edasi," sõnas Pakosta. Võib-olla peaks püstitama ka meil sarnaselt Islandile eesmärgi, et tubakatooted oleksid müügil vaid apteekides, pakkus ta välja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700