Autor: Kaubandus.ee • 7. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ensto Enseki juht: pean võlglasega viisakalt aru

Kohe võlglase lisamist avalikku nimekirja ma õigeks ei pea, sest homme on talle ehk tarvis ka kaupa müüa. Pean temaga ikka viisakalt arutama, sõnas Ensto Ensek ASi juht Üllas Täht.

Inkassofirmade vahel on tekkinud diskussioon selle üle, kas avalikustada võlgaste nimekirju. Äripäev küsib täna ettevõtjatelt, kas võlglaste avalik häbiposti panek on õigustatud või mitte.

„Kahjuks see on nii delikaatne küsimus, et mina sellele lihtsalt vastata ei suuda,“ lausus Täht. Samas tunnistas juht, et on mõnikord täpselt sama küsimusega tegelenud ja mõelnud, kuidas võlglast häbiposti panna

„Minu vastus on case-by-case. Kui on olemas selline võlglane, kelle puhul näen, et temast tulevikus enam nagunii kliendina asja ei saa, siis paneks ta meelega häbiposti,“ lausus Täht. „Kui tal on vahepeal makseraskused, siis on ta täna küll võlglane, kuid homme tema majanduslik situatsioon paraneb ja ta maksab meile väga hästi. Kuidas me siis paneme ta häbiposti?“

Julianus Inkasso poolt avalikustatud nimekirju Täht vaadanud pole, kuna selleks puudub tema sõnul vajadus ning ettevõte on oma võlglastega ise hakkama saanud.

Täht avalikustaks need võlglased, keda oleks vaja häbiposti panna. Kohe nimekirja lisamist juht õigeks ei pea, sest homme on kliendile tarvis ka kaupa müüa. „Kui ma ta täna häbiposti panen, siis homme ta ju minult enam ei osta. Pean temaga läbirääkimisi pidama ja viisakalt arutama,“ sõnas Täht.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070